TALLI

Stall Annan visio ja tavoite on kehittää esteratsastusta lajina Suomessa, jotta sitä saataisiin vietyä määrätietoisesti eteenpäin. Puitteiden ohella panostamme myös FWB-hevosten kasvatustyöhön.

Nykyiset harrastuspuitteet ovat rakentuneet hiljattain. Kaikkea toimintaa ohjaa hevosten hyvinvointi, mikä on aina etusijalla. Laiduntamistarve, hevosten ulos pääseminen, säännöllinen ja monta kertaa päivässä tapahtuva ruokinta sekä liikutus ja koulutus tehdään hyvin, reilusti hevosta ja ratsuttajaa varten yksilöllisesti sekä pitkällä tähtäimellä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä laajan asiantuntijajoukon kanssa, jotta ratsukon hyvinvointi voidaan taata kokonaisvaltaisesti. 

Hevosen koulutusohjelmaan mahtuu meillä väljyyttä, jotta voimme varmistaa pitkäaikaisen hevosen käytön. Painotamme erityisesti hevosten käsittelytaitoja. Hevonen on iso eläin, jonka käsittely vaatii molemminpuolista kunnioitusta etenkin vieraassa paikassa. Käsittelytaitojen merkitys on korvaamaton työturvallisuuden näkökulmasta ja lajin kehittämisen kannalta. Omassa hevoskasvatuksessa perusasioiden harjoittelu aloitetaan hyvin varhain ja pyrimme totuttamaan eläimiä uusiin ympäristöihin.

Panostamme myös kisojen järjestämiseen. Haluamme olla se paikka, johon jokainen nuori hevonen ja varsa on tervetullut kehittymään niin pitkälle tällä alalla kuin mahdollista.
Järjestämme mielellämme ulkopuolisille irtohypytyksiä ja valmennuksia vahvalla ammattitaidolla ja laadukkaissa puitteissa.

HENKILÖKUNTA

Stall Annan omistaa ratsastusopettajaksi valmistunut Anna Granberg (os. Rämö). Ohjaaja- ja opettajaopintojen lisäksi Anna on suorittanut kansainvälisen master ratsastusopettajan loppukoetta vaille valmiiksi ja suuntautunut esteratsastuksen valmentamiseen. Tutkinnon suoritus on tarkoitus saada viimeisteltyä valmiiksi, kunhan sopiva hevonen löytyy alle.

Anna on kasvanut tilan lähettyvillä koko ikänsä ja eläimiä on ollut aina. Ensimmäisen hevosen Anna sai ollessaan 10-vuotias. Nykyinen talli on ollut suvun omistuksissa jo usean sukupolven ajan, joten tilan kehittäminen aikuisena tuntui luontevalta. Nuorenpana työt veivät Annan ulkomaille etenkin Aasiassa. Tämä avarsi omaa ajatusmaailmaa ja antoi valtavasti kokemusta. Ratsastuksen lisäksi myös viulun soittaminen on ollut rakas harrastus, vaikka tallilla vietetty aika tahtookin verottaa musiikilta. 

Motivaatio esteitä ja hevoskasvatusta kohtaan saivat lisäkimmokkeen valkoisen FWB-ruuna Doppsko Cartaxo:n myötä. Hevonen toi onnistumisen kokemuksia, joiden pohjalta harrastusta kohtaan syttyi valtava palo. Vaikka Anna keskittyykin tänä päivänä pääsääntöisesti rataesteisiin, hän myös mielellään ottaa valvovan silmänsä alle aktiivisesti kenttäratsastuksessa kisaavia ratsastajia. 

Anna on menestyksekkäästi kilpaillut ja sijoittunut kansallisia ja kansainvälisiä luokkia 130cm-tasolle saakka, voittanut suomenhevosten estemestaruuden vuonna 2003 sekä kenttäpuolella voittanut SM-hopeaa suomenhevosluokasta. Anna haluaa kannustaa niitä ratsastajia, joilla ei välttämättä ole pääsyä huippuluokan tiloihin sillä se ei ole este päästä ratsastusessa tavoitteellisesti eteenpäin, vaikka välillä sääolot vaativatkin kekseliäisyyttä, viitseliäisyyttä ja luovuutta.

Annan on myös ennen kaikkea tarkoitus antaa mahdollisuus suomalaisille ratsastajille riippumatta heidän taustastaan sekä Suomessa syntyneille hevosille: Haluan puhutella laajaa harrastajajoukkoa, jota yhdistää kova motivaatio harrastaa tätä lajia ammattimaisesti ja tavoitteellisesti oli sitten tausta mikä tahansa”. 

TILA

Hevosalan opintojen lisäksi Anna on myös maanviljelijä. Omalla tilalla saadaan viljeltyä omaan tarpeeseen mm. heinää sekä olkea. Maatilan toiminta tähtää siihen, että hevosilla on vuoden ympäri laadukasta karkearehua tarjolla. 

Jyskelän tila on ollut suvun omistuksissa jo monen sukupolven ajan. Tilan nimeksi tuli Stall Anna vuonna 2010 sukupolvenvaihdoksen myötä. Oman tilan sato urakoidaan itse, mikä mahdollistaa sadonkorjuun optimaaliseen aikaan. Tärkeä kiitos heinän korkeasta laadusta kuuluu yhteistyökumppanillemme, Lammaskallion tilan Antille, jota konsultoimalla ollaan saatu ensiluokkaista tietoa ja osaamista. 

Tilalla on panostettu tekniikkaan ja pyritty suojelemaan työntekijöiden hyvinvointia. Esimerkiksi maneesin pohjaa huolletaan säännöllisesti. Päivittäisen äestämisen lisäksi maneesin pohja ns. “avataan” ammattilaisen toimesta, jotta se säilyy hyvänä ja kuohkeana. Tekniikkaan investoiminen mahdollistaa myös hevosten totuttaminen aikaisin ja pienin askelin esimerkiksi laidunkauteen kun pellolta voidaan niittää pieniä eriä tuoretta satoa. 

Tilalla suositaan lähituotantoa ja se näkyy monissa valinnoissa kuten ruokinnassa ja kuivikkeissa. Syötämme hevosille Black Horse:n rehuja, jotka on suomalaista alkuperää Karkkilasta ja suunniteltu vastaamaan paikallisten hevosten tarpeisiin. Black Horse:n rehut ovat myös tarkasti analysoitu, mikä helpottaa ruokinnan suunnittelua. Kuivikkeena käytetään olkea, joka tulee osittain tilalta ja lähimaiden pelloilta, joista sitä paalataan itse. Oljen pohjalla käytetään Vainion tilalla höylättyä kutteripurua. 


Stall Annan asiakkaana käytössäsi ovat mm. seuraavat puitteet:

25x70m lämpöeristetty ja lämmitetty Geopad-kuitupohjainen maneesi, jossa aina esterata käytettävissä

Suuri ulkokenttä estekalustolla (Geopad-kuitu & automaattikastelu)

Derbykenttä

Teollisuuspesukone loimille

Hevosilla isot hiekkapohjaiset tarhat sekä olkikuivitetut, tilavat karsinat

Laadukkaat, analysoidut rehut

Erillinen hevosten spa-osasto sekä solarium

Katettu, tilava kävelytyskone

Sinun käytössäsi kodikas satulahuone sekä viihtyisät sosiaalitilat! Hyvät tilat myös muille isommille varusteille

Loistavien kulkuyhteyksien varrella: 40 min Helsingin keskustaan autolla tai junalla