Etelä-Suomen uutena esteratsastuksen aluevalmentajana aloittaa Anna Granberg (ent. Rämö).
Haku liiton valmennusrenkaisiin kaudelle 2023-2024 on nyt auki! Hakuaika on 28.6.-20.8.2023.
Tässä Annan esittely itsestään:
Aloitin poniratsastajana aktiivisen kilpailemisen 90-luvulla aluevalmennusten innoittamana. Muistan, että tuolloin parasta aluevalmennuksessa oli kannustava fiilis ja hyvä yhteishenki. Noista ajoista sain myös kipinän kouluttautua myöhemmin aina masteropettaja tasolle saakka. Nykyään kilpailen itse kasvattamillani ja kouluttamillani hevosilla kansallisella ja kansainvälisllä 130- tasolla ja valmennan este- ja kenttäratsastajia päivittäin kotitilallamme Tuusulan Haarajoella ( Stall Anna).
Meille valmistui uusi estekenttä 40x80m tänä keväänä ja käytössä on myös 25 × 70 lämmin maneesi kattavalla estekalustolla. Lisäksi käytössä on iso nurmipohjainen derby-kenttä. meillä on järjestetty jo aiemmin ESRA:n liittovalmennuksia ja on mahtavaa, että voimme tarjota tilat valmennuksille myös jatkossa.
Toivon voivani kehittää aluevalmennusta suuntaan, jossa ratsastajien,valmentajien ja taustajoukkojen välillä on tiivis yhteistyö. Myös hevostaitoihin, käsittelyyn ja kilpailukalenterin suunnitteluun sekä henkiseen valmentautumisen tulen kiinnittämään huomiota.
Kilpailuissa autan kaikkia halukkaita ESRA.n ratsukoita radankävelyssä, verryttelyssä ja radan analysoinnissa. Toivoisin voivani olla helposti lähestyttävä valmentaja, jolta voisi matalalla kynnyksellä kysyä ja jolle uskaltaa kertoa erilaisista tunnetiloista.
Tapaani toimia valmentajana kuvaa perusratsastuksen korostaminen, eettisyys ja vastuullisuus sekä positiivinen suhde niin hevosiin kuin sidosryhmiin.Tiedostan että valmentajana olen esimerkki ja roolimalli – osa ratsastusyhteisöä, jolla on laaja vuorovaikutusverkosto ja jonka kantavina voimina tulee olla avoimuus, rehellisyys ja näiden kautta lajista välittyvän positiivisen kuvan rakentaminen.
Omaa toimintaani valmentajana ohjaavia asioita ovat: luottamus, toisten mielipiteiden kunnioittaminen, aktiivinen ja tavoitteellinen yhteistyö. Huomioin sekä hevosen että ratsastajan ja taustajoukkojen hyvinvoinnin.
Haluan tehdä asioita yhteisen hyvän vuoksi ja minulla on kokemuksen tuomaa rohkeutta nostaa mahdolliset epäkohdat esiin, jotta laji voi kehittyä.
Minulle on tärkeää ymmärtää ja oppia hevoselta ja vaalia hevosen lajinomaista käyttäytymistä mahdollisuuksien mukaan.
Suhde hevoseen on elinikäistä oppimista ja siksi haluan jatkuvasti kehittää itseäni kouluttautumalla lisää.
Odotan innolla syksyllä starttaavia katsastuksia ja valmennuksia – pian nähdään!
Aurinkoista kesää kaikille ja tsemppiä kisoihin!
Tervetuloa treenaamaan Stall Annan erinomaisiin puitteisiin!